dimarts, 24 de juny del 2008

Després d'una entrevista de selecció

Ens has escrit, ens has trucat i has passat a veure'ns. Hem pensat que et volíem conèixer, perquè Enraona ha de créixer. T'has explicat molt bé i el que hem entès és resumeix en 3 punts:

1. Que ets una gran cap de projectes, una gran professional de l'organització d'equips.

2. Que no saps fer la feina que hauries de fer a Enraona, no l'has feta mai, ets una gran programadora, però en php no has fet mai res. Però això no importa! Perquè estàs disposada a convertir la nostra empresa en una escola taller i utilitzar les hores de feina per aprendre'n.

3. Que si ets una gran cap de projectes el teu sou ha de correspondre a la categoria que et pertoca (te l'has guanyada per gràcia divina, no?) però si la nostra humil empresa no pot assumir de moment un sou tan digne, estàs disposada a fer-nos una rebaixa i a perdonar-nos la vida durant uns mesets.

En canvi nosaltres no t'hem explicar res. Hem perdut el costum d'explicar-nos, més que res perquè normalment no teniu ganes de sentir el que us hauríem de dir. Som de planetes diferents i encara que no ho sembli no compartim ni el mateix idioma. Però excepcionalment gosaré explicar-me en 4 punts:
  1. Si vols feina de cap de projecte presentat a ofertes de treball on es demani aquesta figura. A Enraona ja en tenim un de cap de projectes i ens agrada tan que farem el possible per mantenir-lo sempre amb nosaltres: el millor sou de l'empresa, horari flexible, eines al seu abast, camp obert per descobrir, respecte per la seva persona i per la seva feina i mil·lers de coses més que ara no tinc ganes d'explicar-te.
  2. No et pixis damunt el nostre projecte! A Enraona s'aprenen coses noves cada dia, però no és una escola-taller. Si vols aprendre a fer la feina que et pertoca, demana una beca, apunta't a un curs, n'hi ha que estan remunerats (però ja t'ho dic ara que no en conec cap que paguin 30.000€/any) matricula't a una acadèmia, però si us plau, no et pixis damunt del nostre projecte!
  3. No tens ni idea de tot el que comporta engegar una empresa, ni t'ho imagines! Però això és normal, perquè no t'hi has trobat mai. No pateixis, ara no t'explicaré la nostra història de penúries, ens la reservem per a nosaltres. Però si que et demanaré una cosa: si us plau, no facis perdre el temps a la gent, baixa dels núvols i espavila't.
  4. Jo no he fet mai de cap de projectes, però m'imagino una sèrie de coneixements i habilitats bàsiques que hauria de tenir un perfil professional que tingués aquest càrrec:
    • capacitat d'organització i de planificació en funció de les dimensions del projecte.
    • Coneixement de les tasques que comporta un projecte, per tal de tenir una idea aproximada i ràpida del temps que s'hi haurà de dedicar, i dels recursos que es necessitaran.
    • Capacitat resolutiva, per saber prendre, amb agilitat, decisions de canvi, si són pertinents.
    • "Una cosa que no sé com anomenar-la (per vergonya)" per saber que no es pot anar per la vida dient coses com: "trigaré tres dies a donar-te terminis i a posar-me a a treballar perquè no sé com es fa una factura proforma i sense la proforma no començo".
Què et sembla? tu contractaries un "cap de projectes" que no tingués tot això?




la fotografia és de Jorge Miente a Flickr