divendres, 14 de desembre del 2007

Faig el que recomano

Tinc uns apunts que no vull perdre. Són una recull ràpid de quatre idees pensades per promoure entre els agrònoms l'ús actiu del seu portal.

Penjo aquí els apunts. No els vull perdre i els vull tenir a mà en qualsevol moment.


******

A La xarxa, deixa un rastre professional!

Els gran desenvolupament que s'ha generat a Internet i l'aparició d'aplicacions i de serveis 2.0 ofereixen una gran oportunitat per a sembrar la base d'un possible reconeixement professional. La participació en comunitats d'Internet són molt positives i beneficioses per a les persones que tenen un bon perfil professional i interès per a donar-lo a conèixer.

Participar i contribuir a crear coneixement és una fórmula que aporta un gran benefici personal, alhora que dóna també benefici a la col·lectivitat en la qual es col·labora.

Internet esdevé un espai on professionals, empreses, departaments de RRHH, cada cop més cerquen informació de persones amb qui ha d'establir algun tipus de relació professional, per tant tenir un perfil professional a la xarxa és beneficiós.

Permet mostrar amb força el valor personal i professional, molt més que en una sola trobada de treball o en una entrevista.

Integra activitat professional amb la de difusió i de col·laboració, perquè l'èxit d'una bona projecció a la xarxa està en mostrar el fruit de l'autèntica activitat professional, en oferir en obert aquells productes de comunicació que s'han generat durant la feina.

No tinc temps, fórmules per trobar-lo.

  1. substituir una tasca per una altra, correus electrònics específics i llargs, per comentaris en obert al bloc o en un espai de relació.

  2. Mètode dels japonesos, les petites coses són valuoses, només cal saber donar-los la importància que es mereixen, no més. Escriure un llibre monotemàtic sobre un tema d'investigació és llarg, difícil complex i porta molt de temps, compartir les pròpies reflexions, i els apunts amb els quals pots acabar escrivint un llibre no en porta tant de temps, només es tracta d'adonar-se del positiu que és, de com les persones trobem, identifiquem i valorem els continguts que es generen a la xarxa.

Quin tipus de projecció es bona.

  1. participar i intervenir en comunitats professionals i en espais dirigits a una comunitat professional. És el cas del web dels agrònoms, hi ha diferents recursos que demanen i permeten la participació dels col·legiats i on petites coses donen fruit, què:

  • oferir-se per redactar un article de portada.
  • Oferir-se per explicar el propi perfil professionals
  • intervenir en un grup de treball
  • participar en una monografia
  • Publicar un lot de fotos que documentin un tema d'investigació
  • Informar de l'agenda pública: conferències, presentacions de productes, xerrades, demostracions...